Wat is Litecoin?

Het kleinere broertje van de Bitcoin, maar zeker niet minder. Het is gebaseerd op dezelfde technieken en ook bij de Litecoin is er een schaarste gecreëerd. Lees meer over hoe je Litecoins kunt kopen en wat dit precies zijn op deze pagina.

Net als vrijwel alle cryptocurrency op Bitvavo is ook de Litecoin een digitale valuta. Een digitale valuta bestaat alleen uit data en kan niet fysiek vastgehouden worden. Toch heeft de Litecoin een waarde, ondanks dat dit geen fysieke coin is. Zo kun je bijvoorbeeld producten of diensten aanschaffen met de Litecoin, waarbij de waarde van de coin wordt weergegeven in de actuele Litecoin koers.

De waarde van vandaag kan compleet anders zijn dan die van vorige week. Dat maakt het investeren in cryptocurrency erg risicovol, want je kunt snel geld winnen of verliezen. De Litecoin wordt gezien als het kleine broertje van de Bitcoin, en kwam twee jaar later in 2011 op de markt. Deze coin is gemaakt en ontworpen door Charlie Lee, voormalig Engineer bij Coinbase.

Het idee ontstond om een betere coin te maken dan de Bitcoin met iets andere specificaties. Net als de Bitcoin is er een schaarste ingebouwd en zullen op een gegeven moment alle Litecoins gemined zijn. Er kunnen in totaal 84 miljoen Litecoin gemined wordt en het zal tot minimaal 2070 duren voordat deze tokens zijn gemined. Voordeel is wel dat er vier keer zoveel Litecoins kunnen bestaan tegenover de Bitcoin. 

Maak een gratis Litecoin wallet aan bij Bitvavo