Hoe word je een interimmer? Interimmer worden doe je zo: 

Wil je een interimmer worden en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging waarbij je jouw kennis en vaardigheden kunt inzetten voor verschillende bedrijven. Maar hoe word je eigenlijk een interimmer?  

In dit artikel gaan we je meer vertellen over onderwerp en gaan we langs alle stappen, die je kunt nemen om succesvol te werk te gaan. We zullen ook bespreken waar je interimmers kunt vinden en wat het precies inhoudt om als interim te werken, zodat je goed voorbereid bent op deze boeiende carrière keuze. 

Wat is een Interimmer? 

Een interimmer is een zelfstandige medewerker die tijdelijk wordt ingehuurd om een specifieke opdracht uit te voeren binnen een organisatie. Interimmers worden vaak ingezet bij tijdelijke projecten, of om personeel voor een bepaalde te vervangen. Of bij het oplossen van specifieke problemen. Je kunt werken aan verschillend projecten en opdrachten wat aansluit op jouw achtergrond. 

1: Wil je een interimmer worden? Ontwikkel je expertise 

Voordat je een interimmer worden kunt is het belangrijk om te zorgen dat je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt. Denk na over je werkachtergrond, ervaring en sterke punten. En breng voor jezelf in kaart welke gebieden je het meest interesseert en waarin je uitblinkt.  

Dit kan verschillen van management en consultancy tot functies zoals financiën, IT of marketing. Zorg ervoor dat je kennis goed op niveau is en blijft. Hierdoor kun je je concurrentie altijd een stapje voor blijven. 

2: Interimmer worden? Zorg voor een goed netwerk 

Wil je je interimmer worden? Dan mag je het hebben van een sterk netwerk niet onderschatten. Het is erg belangrijk voor succes als interim medewerker. Begin met het opbouwen van relaties binnen jouw vakgebied door deel te nemen aan evenementen, conferenties en netwerkbijeenkomsten.  

Maak gebruik van online platforms om in contact te komen met potentiële opdrachtgevers en andere professionals in jouw branche. Een goed netwerk kan niet alleen helpen bij het vinden van opdrachten. En daarnaast ook bij het delen van kennis en het verkrijgen van kennis. 

3: Zoek naar opdrachten 

Wanneer je interimmer worden wilt is het ook goed om te weten dat jezelf verantwoordelijk bent voor het vinden van je eigen opdrachten. Dit kan via verschillende kanalen, waaronder online vacaturebanken, online platforms en gespecialiseerde interim-bureaus. Houd je CV up-to-date en zorg voor een sterke online aanwezigheid.  

Hierdoor kun je jezelf als interim optimaal presenteren aan potentiële opdrachtgevers. Wees verder proactief en benader bedrijven rechtstreeks met jouw diensten en kennis. Vergeet niet om je netwerk in te schakelen en te profiteren van aanbevelingen en doorverwijzingen.