workstation pc

Workstation pc

Actief als ontwerper of beeldbewerker? Gebruik om deze redenen een workstation

Wanneer je voor je werk doorgaans foto’s of video’s aan het bewerken bent, of je bent bijvoorbeeld actief als architect of ingenieur, dan zul je het ongetwijfeld al gemerkt hebben dat je met een normale laptop of desktop nauwelijks uit de voeten kunt. Deze apparaten hebben namelijk te weinig kwaliteiten om jou het werk perfect te laten uitvoeren. Een workstation pc zou wat dat betreft heel wat meer op z’n plaats zijn. Hieronder lees je om welke redenen we dat zo stellen.

workstation pc

Zeer goede processor

Een workstation is uitgerust met een betere processor dan een gemiddelde reguliere computer. Het gaat hierbij om minstens een Intel Core i& of een Intel Xeon processor, of iets van vergelijkbare of hogere kwaliteit. Dit geeft een workstation extra kracht en betrouwbaarheid.

Hoog en stabiel werkgeheugen

Het misschien wel belangrijkste kenmerk van een workstation pc is dat deze over een zeer hoog werkgeheugen beschikt. Hierbij moet je denken aan een werkgeheugen van 16 GB of zelfs nog hoger. Dit zorgt ervoor dat je talrijke programma’s gelijktijdig kunt draaien en dat het maken van zware berekeningen geen problemen oplevert.

Besturingssysteem

Van een goede workstation mag je verwachten dat deze is voorzien van minimaal Windows 10 Pro als besturingssysteem. Ook dit aspect zorgt ervoor dat het prettig werken is met een workstation.

Uitstekende videokaarten

Tenslotte behoort een workstation voorzien te zijn van een uitstekende videokaart. Dit om met name ontwerpen, foto’s en video’s in de hoogst mogelijke resolutie op je beeldscherm te laten verschijnen.