product configurator woocommerce

Wat is een product configurator woocommerce?

Een product configurator WooCommerce is een stuk software waarmee je een product kan samenstellen die aansluit bij de behoefte van de klant. Denk bijvoorbeeld aan het samenstellen van een auto of keuken. Op basis van een aantal vragen selecteert de klant zijn of haar voorkeuren, waarna er uiteindelijk een visueel model wordt getoond van het product dat de klant zelf heeft samengesteld. Ook kunnen op basis van deze gegevens de prijs en eventuele levertijd worden berekend. Je klant krijgt zo een goed beeld van het product dat hij of zij eventueel wil aanschaffen. 

Uitbreiding op WordPress

WooComerce is een uitbreiden op het welbekende WordPress, het programma waarmee je eenvoudig zelf websites in elkaar kunt zetten. Voor WooCommerce heb je verschillende extensies en features, zoals een product configurator woocommerce. Dit is een ontzettend handige toevoeging aan je website, omdat klanten op die manier kunnen visualiseren hoe hun gewenste product er in het echt uit komt te zien. Dit kan de verkoopkans enorm vergroten. Ook ziet een product configurator er professioneel uit. Het helpt dus ook mee om je website een meer professionele uitstraling te geven. En dit is belangrijk, want je kunt je bedrijfswebsite zien als een soort visitekaartje van jouw bedrijf. 

product configurator woocommerce

De voordelen

Wanneer potentiële klanten door middel van de product configurator hun gewenste product hebben samengesteld, krijgen ze automatisch inzicht in de kosten ervan. Tevens berekent de product configurator de levertijd van het gewenste product. Dankzij de product configurator kloppen de aanbiedingen gegarandeerd. Een groot voordeel aan het hebben van een product configurator is dat je hiermee de doorlooptijd aanzienlijk verkort. De software stelt namelijk automatisch een soort offerte op, en dit scheelt voor jouw bedrijf een hoop tijd en extra arbeidskosten. Ook kan je op die manier sneller overgaan op de productie van het product. Je omzet zal op die manier ook vergroten.