in hoogte verstelbaar bureau

Tips voor organisatie computer

Vaak ben je druk aan het werk en heb je geen tijd om bestanden op je Apple computer op te slaan in een snelle map. Hierdoor ontstaat er, gek of niet, een grote puinhoop op je computer. Tijd voor een opruimsessie dus. Maar hoe kan je je computer nou goed organiseren zodat er geen rommel meer ontstaat?

Mapjes

Bestanden van je werk kunnen belangrijk zijn en daarom is het niet de bedoeling dat je deze bestanden overal en nergens opslaat. Hierdoor vind je de bestanden nergens terug doordat je niet meer weet waar je ze nou hebt opgeslagen. Maar hoe kun je daar verandering in brengen? Het antwoord is ‘mapjes’. Links boven in je Apple computer vindt je een balk. Wanneer jij op ‘Archief’ klikt, komt er een rij te voor schijn met allemaal elementen waaruit je kan kiezen. Hier kun je ook een nieuwe map aanmaken door op ‘nieuwe map’ te klikken. Wanneer je dit doet wordt er een nieuwe map op je bureaublad toegevoegd. Deze mapjes kun je een naam geven en wanneer jij een bestand moet opslaan bij de map die bij het bestand past, kun je het bestand in die map opslaan zodat je de volgende keer het bestand weer gemakkelijk terug kan vinden.

Overzicht & rust

Naast een goede organisatie is het ook belangrijk dat je computer rustig oogt wanneer je ernaar kijkt. Dit zorgt ervoor dat jij minder stress ervaart. Er zijn hier een aantal tips voor. De eerste spreekt na het lezen van de eerste alinea een beetje voor zich. Zorg dat alle bestanden die los op je bureaublad staan in een map zitten. Het is uiteindelijk het best dat je streeft naar vijf mappen in totaal op je bureaublad. Ook moet je de achtergrond van je computer aanpassen naar een rustige kleur of een rustige foto. Apple heeft meestal via instellingen eigen foto’s waaruit je kan kiezen voor de achtergrond. Deze foto’s zijn meestal eentonig en niet te druk.