auto's

De onontdekte voordelen van occasion lease

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een occasion te leasen. Dit is niet zonder reden. Hoewel het leasen van een gloednieuwe auto ook zijn voordelen heeft, is het leasen van een occasion een aantrekkelijk alternatief. Het grootste voordeel van een occasion leasen is uiteraard de prijs. In de meeste gevallen bent u aanzienlijk minder kwijt per maand dan bij het leasen van een nieuwe auto. Zo kunt u voor een lager maandbedrag in een grotere of luxere auto rijden. Zeker wanneer u een beperkt budget heeft, kan dit een aanzienlijke besparing opleveren. Een ander voordeel is dat u als leaserijder van een occasion vrijwel direct over de auto kunt beschikken. Er is namelijk geen sprake van een levertijd. Dit is in tegenstelling tot nieuwe auto’s, waarbij het soms wel maanden kan duren voordat de auto geleverd wordt. Verder krijgt u bij een leasecontract meestal het onderhoud, reparaties en verzekeringen erbij. Dit geeft financiële zekerheid omdat u niet voor onverwachte kosten komt te staan. Daarnaast, als de auto niet bevalt, kunt u deze eenvoudig inruilen voor een andere occasion.

Leasen van een occasion uitgelegd

Occasion lease kan een aantrekkelijke optie zijn wanneer u een betrouwbare auto nodig heeft maar niet direct een grote investering wilt doen. Bij occasion lease least u een tweedehands auto voor een vast bedrag per maand, waarbij onderhoudskosten, verzekering en belasting inbegrepen zijn in het leasecontract. Dit biedt u financiële zekerheid en gemak, omdat u precies weet wat u elke maand kwijt bent aan uw auto. De eerste stap naar het leasen van een occasion is het kiezen van een betrouwbare leasemaatschappij en het model dat past bij uw behoeftes. Na het maken van uw selectie, gaat u in gesprek met de leasemaatschappij om de voorwaarden van het leasecontract te bespreken. Hierbij kan gedacht worden aan de looptijd van het contract, de maandelijkse leaseprijs en het aantal kilometers dat u jaarlijks mag rijden. Het is van belang dat u zich goed laat informeren en de voorwaarden van het contract goed bestudeert alvorens deze te ondertekenen.

Kosten en financiering van occasion lease

Bij het leasen van een occasion zijn er diverse kosten waarmee u rekening moet houden. Allereerst de maandelijkse kosten, deze omvatten meestal zaken als rente, afschrijving, onderhoud, reparatie, banden, houderschapsbelasting en verzekering. Vaak worden deze kosten gebundeld in een vast maandelijks bedrag, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Een ander belangrijk aspect is de financiering van de occasion lease. Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden, zoals financial lease waarbij u economisch eigenaar wordt van de auto. Bij operational lease blijft de leasemaatschappij eigenaar van de auto en draagt deze de risico’s. U kunt ook kiezen voor een persoonlijke lening, waarbij u de auto direct kunt kopen en de lening in termijnen terugbetaalt. Leasebudgetten kunnen ook worden aangeboden door uw werkgever als onderdeel van uw arbeidsvoorwaarden, waarbij u het maandbedrag verrekent met uw brutoloon wat fiscale voordelen kan opleveren. Het is belangrijk om de verschillende kosten en financieringsmogelijkheden goed te overwegen en te vergelijken voordat u een lease overeenkomst aangaat.

Verschil leasen nieuwe auto en occasion

Het leasen van een auto kan een handige uitkomst zijn wanneer u niet direct een grote som geld wilt of kunt investeren in een nieuw voertuig. Daarbij is het belangrijk om te onderscheiden tussen het leasen van een nieuwe auto en een occasion. Bij het leasen van een nieuwe auto bent u de eerste eigenaar. Dit betekent dat u kunt kiezen voor specifieke aanpassingen, kleuren en opties volgens uw eigen wensen. Ook heeft u het volledige onderhoud en garantie afgedekt door de leasemaatschappij. Het nadeel is dat de maandelijkse kosten over het algemeen hoger zijn. Voor een occasion lease gaat u een contract aan voor een tweedehands auto. Dit kan een kostenefficiënte keuze zijn, omdat de waarde van de auto al is gedaald en de leasemaatschappij deze afschrijvingen al heeft doorgevoerd. Ook bij een occasion krijgt u vaak volledig onderhoud en zijn veel risico’s afgedekt. Het belangrijkste nadeel is dat u niet de eerste eigenaar bent en de auto dus al gebruikt is. Dit kan invloed hebben op de staat van de auto.