bierverpakkingen

De meest ideale verpakkingen voor je bierflessen gezocht? Ga voor karton

Ben jij actief als brouwerij van één of meerdere smaakvolle bieren? En wil je van je bier het liefst grote aantallen flessen aan de man brengen? Dan is het, als de productie van je bier eenmaal goed loopt, tijd om belangrijke knopen door te hakken wat betreft de distributie. Hierbij is het onder meer essentieel welk type verpakking je gaat gebruiken. Bierverpakkingen van karton blijken voor de meeste producenten de meest ideale optie te zijn. Hieronder lees je om welke vier redenen dat met name zo is.

Makkelijk te bewerken

Verpakkingen van karton zijn ten eerste zeer gemakkelijk te bewerken. Zo kan men kartonnen verpakkingen met gemak creëren in de vorm die je maar wenst. Als je je bierflessen in een sierlijke of juist in een functionele verpakking wilt steken, dan is dat met karton dus mogelijk. Bovendien leent karton zich er uitstekend voor om een fraai en aantrekkelijk uiterlijk erop aan te brengen. Zodoende vormen je kartonnen bierverpakkingen meteen een uitstekend promotiemiddel.

Milieuvriendelijk

Karton is een relatief milieuvriendelijk materiaal, zeker als je het vergelijkt met alternatieven als plastic en metaal. Zo kun je karton diverse keren hergebruiken en is het biologisch afbreekbaar zodra het in de natuur belandt. Kies je voor karton met een FSC-keurmerk, dan weet je ook nog eens zeker dat dit karton uit een verantwoord beheerd bos afkomstig is.

bierverpakkingen

Stevig

Over het algemeen is karton dusdanig stevig dat het bij een val of een andere impact jouw bierflessen kan beschermen tegen ernstige schade. 

Goedkoop

Zeker als je je bedenkt welke voordelen karton zoal te bieden heeft kun je niet anders dan concluderen dat karton een relatief zeer goedkope optie is. Dat maakt dat er eigenlijk geen reden te bedenken is om voor een ander type verpakkingsmateriaal te kiezen.