Wordt een echte coach!

Elke groep of het nu zakelijk of sport is heeft een coach nodig om bepaalde resultaten en doelen te bereiken. Denk hierbij aan ondersteuning voor bepaalde keuzes, strategieën en bepaalde visies uitstralen. Dit zijn allemaal taken van een coach, dit moet een klein beetje in je zitten maar dit valt gelukkig te leren met de cursus praktische coachingsvaardigheden van Learnit.

Basistechnieken

In deze cursus leert u de basis van deze coachingsvaardigheden, u leert omgaan met de verantwoordelijkheid van een groep. Verder stimuleert, faciliteert, analyseert en begeleidt de coach ook daadwerkelijk, u leert al deze disciplines stap voor stap kennen.

Na deze basistechnieken weet je wat het inhoudt om als coach aan de slag te gaan, maar je hebt met echte mensen te maken wat veel diversificatie vereist.

logo

Tips

Je hebt dus met mensen te maken en daarom zal het altijd verschillen en kun je je niet altijd aan de basistechnieken houden. Daarom hier een aantal tips;

  • Ontwikkel jezelf als coach en maak een plan, een coach moet zijn team elke keer weer een stap verder zetten. Denk daarom niet dat je er met een training bent probeer jouw coach vaardigheden te verbeteren en te vernieuwen.
  • Maak een lijst voor jezelf en zet daar 5 redenen op waarom jij coach bent. Wanneer het even tegen zit kun je hier altijd weer naar terug kijken, zo weet je hoe je door kunt zetten.
  • Wanneer jezelf een coach hebt gehad, is het goed om daar naar terug te kijken en te analyseren wat hij goed deed en wat in jouw ogen daarin beter kon.
  • Om een echte coach te worden is het natuurlijk van belang dat je graag met mensen werkt, wanneer je hier eigenlijk toch niet voor klaar bent is het beter om eerst jouw eigen coach te observeren.