Werk efficiënter dankzij een strakke projectplanning

In de wereld van vandaag de dag worden organisaties vaak gevuld met allerlei onzinbanen. Dat zijn banen die strikt gezien niet noodzakelijk zijn en, mochten ze wegvallen, dan zou niemand daar erg in hebben. Een klassiek voorbeeld is de extra bureaucratie die vaak wordt toegevoegd waar dat eigenlijk helemaal niet nodig is. Als je bijvoorbeeld je werkplek zou willen verplaatsen en je spullen naar een kantoor verder op wilt verhuizen, dan moet je daar eerst een toestemmingformulier voor inschakelen. Dat formulier moet gelezen worden door iemand op de administratie en vervolgens moet er bijvoorbeeld ook een team worden ingeschakeld om de verhuizing te regelen. Dat team moet wellicht van een andere locatie komen waardoor er ook nog eens extra kilometers worden gemaakt. Vervolgens worden de spullen, terwijl je toekijkt, netjes van A naar B gebracht, waar jij het vervolgens zelf weer uit de dozen kunt halen. Iets wat je zelf in een kwartiertje kunt doen, wordt op deze manier een taak waar vele mensen bij betrokken zijn en die meerdere dagen, misschien zelfs wel weken, duurt. Dat is alles behalve efficiënt. Dit is geen fictief voorbeeld, want dit is een voorbeeld uit de praktijk van iemand die in het Amerikaanse leger werkt. Zelfs het leger is volledig gebureaucratiseerd. Dit alles kost tijd en geld en dat wil je liever voorkomen. Daarom is een goede projectplanning zo belangrijk. Een projectplanning zorgt immers voor overzicht en daardoor kun je ook meteen zien wanneer iets overbodig is. Als je binnen de projectplanning taken ziet die totaal overbodig zijn, dan kun je meteen gaan kijken of dat niet efficiënter kan. Als je ziet dat planningen niet worden gehaald, dan kun je de projectplanning er bij pakken en meteen kijken waar tijd te winnen valt. Zijn er taken die sneller kunnen en zijn er taken die juist zorgen voor onnodige vertragingen. Het probleem is vaak dat men niet precies weet wat er allemaal gaande is binnen een project. De baas of manager heeft dan niet het overzicht van alle taken die binnen het project moeten worden uitgevoerd. Iedereen is als het ware bezig met zijn eigen deelproject. Maar zonder een dergelijk overzicht, weet je niet wat men allemaal aan het doen is. Daarom is het zo belangrijk om grip te houden op het project via een goede en overzichtelijke projectplanning. De tool van prinzi kan je daar bij helpen, want dankzij deze tool kun je gemakkelijk een projectplanning opstellen en ook bijhouden in real time.

Ontdek de voordelen van een heldere projectplanning

Een planning alleen is uiteraard niet genoeg. Die planning moet wel aansluiten bij de werkelijkheid, mensen die aan het project werken moeten op de hoogte zijn van de planning en aanpassingen moeten real time kunnen worden doorgevoerd. Daarom is het aan te raden niet met een programma als Excel te werken. prinzi maakt het maken en veranderen van een projectplanning veel makkelijker. Je profiteert dan meteen van mogelijkheden als: 

  • Projectplanningen rapporteren op verschillende niveaus
  • Afhankelijkheden benoemen
  • Projectplanningen gemakkelijk actualiseren

Meld je aan via de site 

Je kunt je via de site van prinzi.nl aanmelden voor een gratis account, zodat je zelf kunt ervaren hoe het is om met een projectplanning van prinzi te werken.