Specialistische reiniging voor werkplekken

Als ondernemer biedt het samenwerken met een schoonmaakbedrijf de nodige voordelen. De schoonmaak van jouw zaak is allereerst in professionele handen. Je kunt rekenen op kwaliteit en dat ontzorgt. Daarbij is het tijdstip van de reinigingswerkzaamheden planbaar en levert het jou de nodige tijdwinst op. Naast reguliere schoonmaak kun je bij een schoonmaakbedrijf ook vaak terecht voor specialistische klussen. Daarover lees je hieronder meer.

Vloeronderhoud

Als er iets intensief gebruikt wordt in een ruimte is het wel de vloer. Om de vloer op een werkplek kwalitatief en verzorgd van uitstraling te houden is periodiek onderhoud van belang. Zo kun je de levensduur van de vloer verlengen. Een schoonmaakbedrijf kan vloerreiniging en periodiek onderhoud voor jou uitvoeren. Steen, tapijt, hout, linoleum: professionele medewerkers weten welke aanpak en welke reinigingsproducten te gebruiken voor een optimaal resultaat.

Gevelreiniging

De gevel van jouw pand is ergens ook direct je visitekaartje. Dit is wat jouw klanten en werknemers als eerste zien bij aankomst. Logisch dus dat je wilt dat deze er verzorgd uitziet. Algen en mos dragen daar niet aan bij, maar duiken met de tijd wel op. Vaak biedt een schoonmaakbedrijf daarom gevelschoonmaak en onderhoud aan als specialistische reiniging. Aanvullende diensten zijn verder het verwijderen van graffiti en glasbewassing, ook op de plekken die lastiger te bereiken zijn vanwege bijvoorbeeld de hoogte.

Dieptereiniging

Dieptereiniging gaat verder dan de dagelijkse schoonmaak. Alle oppervlaktes komen aan bod, inclusief wanden en apparatuur. Tijdens deze specialistische schoonmaak worden ook de plekken aangepakt die doorgaans minder bereikbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan afzuigkanalen en afvoerputjes. Deze periodieke schoonmaak is vaak noodzakelijk, helemaal voor plekken zoals sanitaire ruimtes en grootkeukens waarbij hygiëne nog eens extra belangrijk is.

Solar cleaning en andere diensten

Op steeds meer bedrijfsdaken zijn zonnepanelen te vinden. Deze panelen vragen om een periodieke schoonmaak om zo geen rendement te verliezen. Ook daarvoor kun je steeds vaker bij een professioneel schoonmaakbedrijf terecht. Andere vormen van specialistische schoonmaak zijn onder meer reiniging van industriële ruimtes en reiniging speciaal voor werkplekken en serverruimtes in de ICT sector.

Schoonmaakplan op maat

Naast de dagelijkse schoonmaak zijn er dus tal van specialistische diensten die een schoonmaakbedrijf jou kan bieden. Specialistische reinigingen dragen bij aan de hygiëne en bevorderen een gezonde werkplek. Daarbij kunnen ze positief effect hebben op de uitstraling van jouw bedrijfspand en de levensduur van het interieur. Reden genoeg dus om bij jouw (potentiële) schoonmaakpartner navraag te doen naar de mogelijkheden op dit gebied. Vaak kunnen deze periodiek worden opgenomen in jouw schoonmaakplan.