Hoe belangrijk is makelaars vergelijken?

Makelaars vergelijken, is dat nu iets wat van belang is op het moment dat jij besluit dat jij je huis wilt gaan verkopen? Hoeveel verschil kan er nu helemaal zitten tussen verschillende kantoren? Het doel is immers altijd om jou zo goed mogelijk te helpen bij de verkoop van jouw woning. Makelaars vergelijken klinkt bovendien als veel werk en het is voor veel mensen waarschijnlijk ook wat onduidelijk op welke punten zij precies zouden moeten letten als ze een vergelijking willen gaan maken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat velen hier niet aan beginnen. Toch is het echt aan te raden om dit wel te doen!

Waarom makelaars vergelijken?

Waarom is het nu precies zo belangrijk om hier toch mee aan de slag te gaan? Makelaars vergelijken is belangrijk om te achterhalen:

  • wat voor tarieven ze hanteren
  • welke diensten zij allemaal aan jou kunnen leveren
  • welke extra kosten er eventueel nog in rekening gebracht zouden worden

Je zou het misschien niet denken, maar hier kunnen echt grote verschillen in zitten. In eerste instantie ben je misschien vooral geneigd om te kijken naar de tarieven die er gehanteerd worden en daar op te vergelijken. En dat is ook logisch, makelaarskosten zijn vaak best hoog en je wilt natuurlijk niet meer betalen dan nodig is. Maar ga je de kosten van makelaars vergelijken, kijk dan niet alleen maar naar het totale bedrag dat zij denken in rekening te brengen, maar kijk ook naar hoe dit bedrag is opgebouwd. Wordt er een vast tarief gehanteerd of een percentage van de verkoopsom? Vaak is dat laatste het geval en dan kan een iets hogere verkoopprijs een groot verschil maken in de totaalkosten. Kijk daarom ook altijd goed naar de taxatiewaarde die zij ingeschat hebben, is dit een bedrag dat jij daadwerkelijk denkt te kunnen behalen met de verkoop van jouw woning? Daarnaast moet je bij makelaars vergelijken op kosten nog op iets anders letten.

Welke diensten worden geleverd?

Je moet namelijk letten op wat zij leveren voor het bedrag dat zij noemen. Ga je het dienstenpakket van makelaars vergelijken, dan zul je echt grote verschillen opmerken. Sommige makelaardijen lijken in eerste instantie heel voordelig te zijn, maar doen voor dit bedrag alleen de hoogst noodzakelijke dingen. Alles wat er daarnaast nog bij komt kijken, moet je zelf doen of extra bij hen aanvragen en wordt dan ook extra in rekening gebracht. Andere makelaarskantoren bieden juist totaalpakketten. De prijs ligt dan misschien iets hoger, maar je krijgt dan ook meer voor je geld. Ga je makelaars vergelijken, dan is dit dus iets om rekening mee te houden. Wil jij een vergelijking maken, dan is het handig om offertes op te vragen bij diverse makelaarskantoren. Je kunt dit natuurlijk zelf doen, maar je kunt het jezelf ook gemakkelijk maken door te kiezen voor verkoopmakelaaroffertes.nl. Je hoeft dan maar één keer al je gegevens in te vullen en zij zorgen ervoor dat jij gratis en vrijblijvend van diverse makelaardijen bij jou in de buurt offertes krijgt. Zo wordt makelaars vergelijken echt een heel stuk gemakkelijker!