locker 6

Het nut van een locker

Vanwege het feit dat er vele verschillende lockers zijn is het te begrijpen dat sommigen een veel betere optie zijn dan anderen. Bijvoorbeeld Smart lockers, die ontgrendeld worden met een telefoon of zelfs een vingerafdruk zijn een stuk veiliger dan een ouderwetse locker die alleen een klein slot heeft om het dicht te houden. Daarnaast zijn de metalen lockers ook een groot stuk veiliger dan een locker gemaakt van hout. Maar dit hangt allemaal wel af van waar en waarvoor deze lockers gebruikt zullen worden. Het is natuurlijk heel erg logisch om een metalen locker aan te schaffen als men van plan is om zeer waardevolle of persoonlijke spullen erin te zetten.

Een locker goed onderhouden

Hoewel metalen lockers vaak genoeg één van de beste opties zijn, moet men altijd wel rekening houden met wat er mis kan gaan met het gebruiken van zo een locker. Bijvoorbeeld als er niet goed genoeg erop wordt gelet en ervoor wordt gezorgd kan het gaan roesten. Vooral als het op een vochtige plaats gebruikt wordt is de kans op roest groot. De scharnieren kunnen ook vast komen te zitten als hier niet op wordt gelet en zij op tijd met olie worden ingesmeerd om ervoor te zorgen dat zij nog soepel bewegen. Het zou een heel groot probleem worden als iemand heeft betaald om een locker te huren en de locker daarna niet meer open kon vanwege stroeve scharnieren.  Locker met cijferslot.

Alternatieven voor een locker

Een locker is eigenlijk niets meer dan een beveiligd opberg ruimte. In plaats van bijvoorbeeld Smart lockers gebruikt men vaak ook kasten. Er zijn verschillende soorten kasten die men ook voor verschillende redenen kan gebruiken als alternatieven voor lockers. Een dressoir wordt vaak gebruikt als opbergkast. Dressoirs komen vaak met verschillende lades en deuren. Daardoor wordt het gezien als een goed alternatief voor een locker. Nachtkastjes zijn ook heel goede alternatieven voor een locker. Gezien dit voor meeste mensen vlak naast hun bed is, geeft het een gevoel van zekerheid om jouw belangrijke eigendommen zo dichtbij te hebben. Meeste nachtkastjes komen ook met een ingebouwd slot en sleutel, waardoor het ook een extra gevoel van veiligheid geeft wanneer het wordt gebruikt.