Fabius opleidingen biedt MBO kantooropleidingen aan

Fabius opleidingen is al meer dan 30 jaar de grootste aanbieder van MBO kantooropleidingen in Nederland. In het assortiment zitten talloze kantooropleidingen, administratieve opleidingen en boekhoudkundige opleidingen. De lessen worden in het hele land gegeven. Fabius opleidingen heeft inmiddels de beschikking over meer dan 50 leslocaties. Die zijn allemaal uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Alle lessen worden klassikaal gegeven, maar het aantal cursisten per groep wordt met opzet klein gehouden. Door die kleine groepen hebben de docenten namelijk de kans om de cursisten te motiveren en hen op een goede manier op de examens voor te bereiden.

Fabius opleidingen: stap voor stap leren

Voor een opleiding bij Fabius opleidingen heb je de keuze uit korte cursussen van slechts enkele lessen en complete opleidingen. Die kunnen wel een jaar of langer duren. Een kenmerk van de uitgebreidere opleidingen is, dat die doorgaans bestaan uit meerdere delen. In het eerste deel wordt de basiskennis van kantoorwerk behandeld. Een belangrijk onderdeel daarvan is omgaan met de computer. De cursisten leren goed met het toetsenbord te werken en om te gaan met veelgebruikte kantoorsoftware, zoals een tekstverwerker, spreadsheet en e-mailprogramma. Daarna wordt de specifieke kennis van de opleiding behandeld. Dat kunnen administratieve en boekhoudkundige vaardigheden zijn.

Voor elke opleiding een diploma

Cursisten krijgen voor elke opleiding die ze volgen bij Fabius opleidingen een diploma. Als een opleiding uit meerdere delen bestaat wordt voor elk deel een examen afgenomen. In dat geval krijgt een cursist meerdere diploma’s. Bij de korte cursussen, van vier lessen of minder, wordt alleen een certificaat afgegeven. Dat is het bewijs dat de cursist de vereiste vaardigheden beheerst. De lessen bestaan uit blokken van drie uur, die wekelijks worden gegeven. De cursisten kunnen zelf beslissen of ze een les in de ochtend of een les in de avond willen volgen.