Een outplacement bureau helpt jou aan een nieuwe uitdaging

In iedereens leven komt er een moment dat je op zoek moet naar een nieuwe baan. De redenen voor deze situatie kunnen zeer divers zijn. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met een reorganisatie bij je huidige bedrijf, of omdat het bedrijf verliesgevend is en er kosten bespaard moeten worden. Wellicht wil je zelf een nieuwe baan vinden omdat je niet meer met je werkgever door één deur kan, of wanneer je gewoon echt toe bent aan iets nieuws. Wat de reden ook is, het is duidelijk dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Je kunt natuurlijk zelf talloze vacaturesites bezoeken en afstruinen, maar sommige mensen hebben gewoon heel veel moeite hiermee na lang bij hetzelfde bedrijf te hebben gewerkt. Met behulp van een outplacement traject heb jij jouw droombaan zo gevonden!

Wat houdt een outplacement traject in?

Wanneer je in gesprek gaat met een outplacement bureau en je tevreden bent over het eerste gesprek kan je met hen een outplacement traject aangaan. Met behulp van dit outplacement traject ben jij binnen no-time weer aan het werk.

Het begint allemaal met een intakegesprek. Hierin wordt besproken waar jouw interesses liggen, over welke vaardigheden en kennis je beschikt en over wie jij als persoon bent en waar je voor staat. Een medewerker van het outplacement bureau gaat dit vervolgens duidelijk in kaart brengen en gaat de arbeidsmarkt op om te kijken wat het beste bij jou past. Ze gaan gesprekken aan met verschillende bedrijven om te kijken welk bedrijf het beste bij jou past en of de functie geschikt is voor jou. Vervolgens wordt er een selecte keuze gemaakt en aan jou voorgelegd. Gezamenlijk gaan jullie bespreken wat de beste optie voor jou is.

Elk traject is anders

Een outplacement traject verschilt enorm per persoon. Waar de één totaal geen moeite heeft met het vinden van een nieuwe plek, heeft iemand van 40+ die meer dan 15 jaar bij hetzelfde bedrijf gewerkt heeft hier meer moeite mee. Door in gesprek te gaan met het bureau kom je erachter wat zij voor jou kunnen betekenen. Wees dus niet bang om een intakegesprek aan te gaan en de vele mogelijkheden te ontdekken.