Influencer zijn is zwaar

Social Media Bureau zijn niet een luxe voor als je een influencer bent. Influencer is een nieuw type beroep die tegelijkertijd ook al een tijdje bestaat. Wat is een influencer? Een influencer is iemand op social media die posts plaats waar heel erg veel mensen naar kijken. Hierdoor hebben ze een grote groep mensen die naar hun luisteren. Influencers onderscheiden zich omdat ze vaak niet hun eigen content posten maar alleen content van anderen en hun mening. Het verkondigen van hun mening en het gebruik maken van hun positie als iemand die veel gevolgd wordt is waarom influencers zo genoemd worden.

Een manager nodig?

Social Media Bureau is een oplossing voor als je als influencer de volgende stap in je carrière wilt nemen. Want je wilt jezelf natuurlijk onderscheiden van de andere beginners in de social media wereld. Om jezelf te onderscheiden is een manager een goed begin. Als influencer ben jij vooral bezig met interessante dingen posten op social media. Hier ben je in principe op een microniveau bezig. Maar je moet ook rekening houden met het macroniveau. Een manager kan ervoor zorgen dat deze dingen op een goede manier verlopen. Dan kan jij bezig blijven met je daadwerkelijke werk en zorgt de manager er als het ware voor dat je meer uit je werk haalt met allemaal saaie dingen.

Social media is niet goed voor je mentale gezondheid

Maar social media is vaak niet goed voor je mentale gezondheid. Hierbij moet direct wel een paar dingen gezegd worden. Je hoeft niet altijd last te hebben van social media. Mijn social media bestaat voor 80% uit hobby’s en niché memes waar ik veel plezier uit schep terwijl ik in de trein zit. Maar veel mensen gaan met ongezonde dingen bezig op social media. Hierbij moet je denken aan dingen als jezelf constant vergelijken met andere mensen. Dat is een slecht iets om te doen op social media want iedereen kan op social media zich van hun beste kant laten zien dus het is een vertekend beeld.